Vilka är vi?

När vi startade JAMA living så gjorde vi det med två ledord, kundunikt och högkvalitativt. Vi har husmodeller att utgå ifrån men varje modell kan anpassas för att möta våra kunders unika behov. Vi vågar påstå att vår standard tål att jämföras. Få saker ger en så gedigen känsla som en solid timmerstomme. I kombination med foder, smyg och listverk i trä, med snickerier som valts ut med omsorg lämnar vi efter oss ett gediget hantverk. 

Ibland har man med sig en egen ide eller kanske till och med en helt färdig ritning som vi kan utgå ifrån. Saknar man det så har vi ett par koncepthus som man kan utgå ifrån. Passar husen från grunden så är resten av resen enkel, gör de inte de så justerar vi planlösning, fönsterdisposition eller vad det nu må vara så att huset känns precis så som du vill ha det.

Vår kvalitet

Vår standard tål att jämföras och vi tummar inte på kvaliteten när det kommer till detaljer. Vi eftersträvar alltid att ha få mellanhänder i våra materialinköp och köper i stor grad material direkt från producent. Detta gör att du som kund kan ta del av ett standarderbjudande som håller väldigt hög kvalité utan att för den delen kosta allt för mycket. 

Vårt timmer är kvalitetssäkrat och kommer från kontrollerde leverantörer som efterlever de krav vi ställer. Timret är minst 100 år gammalt och ska minst innehålla 70% kärnvirke. Innan tillverkning av timmerstommen påbörjas så torkas timret ner till en relativt fuktighet på ca 18%. 

Vi samarbetar med flertalet leverantörer av möbler, inredning och eldstäder. I vårt standarderbjudande så ingår köks samt badrumsinredning från Nordanro och eldstäder från Nordpeis. Golv från välkända Bjelin och klinker och kakel från Italienska Floor Gres.

Vanliga frågor och svar?!

Kan man anpassa era husmodeller?

Ja. Alla våra husmodeller går att ändra och själva ritningsändringen är kostnadsfri.

Kan man få hjälp av arkitekt?

Ja. Vi tillhandahåller alltid kostnadsfri arkitekthjälp. 

Om jag har egna ritningar, kan ni bygga efter dem?

Ja. Vårt byggsystem har få begränsningar. Så med största sannolikhet kan vi anpassa vårt system att passa era ritningar.

Vilken uppvärmning har era hus?

Vi offererar alltid bergvärme med vattenburen golvvärme i samtliga plan som standard. 

Vad kostar era hus?

Kostnaden varierar beroende på typ av entreprenad och storlek på hus. Kan man som kund tänka sig att göra vissa delar själv så sjunker därmed kostnaden. 

I våra offerter så framgår alla ingående delar och vi tecknar våra avtal med fast pris baserat på ett nyckelfärdigt utförande om inte annat avtalats. 

Vad ingår i en totalentreprenad med er?

I en totalentreprenad så ingår precis allt. Vi tar hand om alla ingående entreprenader från början till slut. Ni tecknar ett kontrakt och har en kontakt. Enklare kan det inte bli.

Hur lång leveranstid har ni?

Normalt sett så tar produktionen av stommen i fabrik ca 8-10 veckor beroende på storlek på hus. Vi har kapacitet att producera två hus samtidigt vilket innebär att vi oftast har relativt korta leveranstider.

Kommer vi till en färdig platta så har vi ungefär 10-15 veckors byggtid på själva byggarbetsplatsen och därefter är huset helt klart. 

Det som normalt tar tid i processen är bygglovshanteringen och de förberedande markarbetena.

Är timmerhus energieffektiva?

Moderna timmerhus klarar de högt ställda energikrav som finns på permanentboenden. I kombination med bergvärme och vattenburen golvvärme så får man låga driftskostnader även i solida timmerhus utan extra tilläggsisolering i väggarna.

Bygger ni i hela Sverige?

Ja, vi bygger i hela Sverige.

Hur ser er byggprocess ut?

Vi har beskrivit vår byggprocess på en egen sida. Ni hittar hela beskrivningen här: Vår byggprocess

Få vårt nyhetsbrev

Vill du veta när vi lanserar nya husmodeller eller projekt till försäljning? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!